قطعا برای شما هم اتفاق افتاده که قصد الگوبرداری از رتبههای برتر را داشته باشید و اولین سوالی که به ذهنتان خطور میکند این است که رتبههای برتر هرکدام روزانه چند ساعت درس میخوانند؟ البته این سوال واقعا جالب است اما هیچ دردی نمیتواند از شما درمان کند زیرا در بحث مطالعه و کنکور سلیقه هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و توصیه اکید دارم به هیچ وجه از اصول سلیقهای فرد دیگر الگو برداری نکنید.
آیا کسی که ساعت مطالعه بالا دارد حتما در کنکور قبول میشود؟
بگذارید سادهتر بیان کنم. خود من شخصا در سال کنکور دانشآموزی بودم که روزانه بین 6 الی 8 ساعت مطالعه داشتم. شاید با شنیدن این جمله احساس کنید که ساعت مطالعه عادی داشتهام و رتبه متوسطی کسب کردهام اما جالب است بدانید رتبه من در کنکور سراسری 958 بوده است. قضیه زمانی جالبتر خواهد شد که بدانید یکی از دوستان من در همان کلاسی که من بودم روزانه بیش از 10 ساعت مطالعه داشت و انتظار همگی این بود که رتبه او بسیار عالی شود.
اما در همان سال کنکور او موفق به کسب رتبه 4000 شد؛ در واقع منظور من از روایت این خاطره این بود که موفقیت در کنکور ارتباطی با ساعت مطالعه یا کمیت آن ندارد و بیشتر کیفیت مطالعه مد نظر است. درباره شخصی بودن ساعت مطالعه شاید من بتوانم یک صفحه خاص از یک کتاب را در 20 دقیقه مطالعه کنم، شما همان صفحه را در 10 دقیقه و یک نفر دیگر همان صفحه را در 30 دقیقه مطالعه کند.
ساعت مطالعه مناسب برای یک دانشآموز کنکوری چهقدر باشد؟
با این تفاسیر امیدوارم متوجه شده باشید که کمیت مطالعه تاثیر چنانی در موفقیت تحصیلی شما در آزمون کنکور ندارد. اما سوال بازهم ممکن است برقرار باشد، من دانشآموز کنکوری برای موفقیت باید روزانه چند ساعت مطالعه داشته باشم؟ به عنوان یک مشاور توصیه میکنم ماکزیمم توان خود را بگذارید یعنی هرچهقدر در توانتان است مطالعه کنید.
اما اینجا نکات مهمتری هم وجود دارد؛ به عنوان مثال، مطالعه شما نباید به نحوی باشد که بعد از مدتی کلا از درس زده شوید، شما یک ربات نیستید و در کنار درس به تفریح هم نیاز دارید پس با توجه به ظرفیتی که دارید و با درنظر گرفتن استراحت و تفریح، تا جایی که در توانتان هست ساعت مطالعه روزانه خود را تعین کنید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید و به بهترین جواب برای سوالتان رسیده باشید.