اگر به شما بگویم یکی از دلایل اصلی که از افزایش تراز شما جلوگیری میکند همین بحث تحلیل آزمون میباشد باور میکنید؟ هدف ما از شرکت در آزمون، سنجش میزان تسلط روی مطالب است که بهدنبال آن بتوانیم نقاط ضعف و قوت خود را تشخیص دهیم. بعد از تشخیص میتوانیم به خود بگوییم که دممان گرم بابت نقاط قوت، اما برای نقاط ضعف پیدا شده باید چهکاری انجام دهیم؟ خب مشخص است باید آزمون را تحلیل کنیم؛ البته با استفاده از روش تحلیل آزمون صحیح…
من شایان مامندی هستم و امروز کاملترین مقاله روش آزمون قلمچی و سایر آزمونهای آزمایشی را در اختیارتان قرار میدهم؛ خیالتان هم راحت، مطالبی که اینجا آموزش میدهم همان مطالبی است که به شاگردان خودم میگویم و چیزی برای خودم نگه نمیدارم. اگر میخواهید به پاسخ این سوال برسید که روش تحلیل آزمون چگونه است، تا پایان این مقاله با صبر و حوصله با من باشید و در هر قسمت سوالی برایتان ایجاد شد سریعا از قسمت نظرات مطرح کنید تا جواب آن را در اختیارتان قرار دهم.
مواد لازم برای یک تحلیل آزمون خوب
تحلیل آزمون هیچ چیزی نیاز ندارد، نه دفتر تحلیل آزمون نه فیلم و هیچ هزینه جانبی. فقط اراده میخواهد که قصد داشته باشید برای هر آزمون سنگ تمام بگذارید. توضیحات مربوط به ساخت دفتر تحلیل آزمون را در این مقاله یاد خواهیم گرفت و فقط یک دفتر ساده نیاز دارید.
اما نکته مهم این است که برای تحلیل آزمون هدف اصلی ما پیدا کردن ایرادات است. برای اینکار توصیه میکنم در جلسه آزمون جواب سوالات را در خود دفترچه سوالات یادداشت کنید، اگر بهخاطر کمبود فضا چنین امکانی نداشتید، در صورتی که مقدور بود یک یا دو برگه با خود ببرید برای نوشتن پاسخها که بتوانید در منزل از روی پاسخهایی که نوشتهاید و مقایسه آنها با پاسخنامه خود آزمون ایرادات خود را پیدا کنید. در این بخش قصد دارم بخشی از مقالات مهم سایت را به شما معرفی کنم و به سادگی با کمک لینکهای زیر میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید:
- کارنامه قبولی پزشکی
- کارنامه قبولی دندانپزشکی
- تاثیر معدل در کنکور
- کارنامه قبولی فرهنگیان
- رتبه لازم برای قبولی پرستاری
- ضرایب کنکور انسانی
- ضرایب کنکور تجربی
- ضرایب کنکور ریاضی
بهترین زمان برای تحلیل آزمون
روز جمعه از سر جلسه حضوری آزمون به منزل برگشتهاید؛ اولین اقدامی که باید انجام دهید یک استراحت جانانه است که خستگی آزمون از تنتان بیرون رود. مرحله بعد نیز آماده کردن خودتان برای تحلیل آزمون است که نهایتا 2 ساعت ممکن است زمان نیاز داشته باشد. بر اساس این توضیحات میتوانم بگویم که بهترین زمان برای تحلیل آزمون همان روز آزمون است چون قشنگ میدانید در جلسه آزمون چه کاری انجام دادهاید.
اما ممکن است داوطلب پایههای دهم تا دوازدهم باشید و روز شنبه امتحان داشته باشید یا بهخاطر کسالت یا مهمانی یا هر چیز دیگری در همان روز نتوانید آزمون خود را تحلیل کنید. توصیه من این است که بین آزمون و تحلیل آزمون بیشتر از 2 روز فاصله نیندازید.
کدام سوالات آزمون را تحلیل کنیم؟
در هر آزمون ما با سه دسته از سوالات سر و کار داریم؛ سوالات با پاسخ صحیح، سوالات با پاسخ اشتباه و سوالات بدون پاسخ. برای تحلیل ساده میتوانید فقط سوالات اشتباه و بدون پاسخ را تحلیل کنید؛ اما اگر یک دانشآموزش سختکوش باشید توصیه میکنم سوالات صحیح را نیز بررسی کنید.
هدف از تحلیل سوالات صحیح این است که شاید در پاسخ آنها، نکتهای نهفته شده باشد که نسبت به روش حل شما، زمان کوتاهتری نیاز داشته باشد. پس بر اساس سلیقه خود یا کل سوالات را تحلیل کنید یا فقط سوالات بیپاسخ و سوالات با پاسخ اشتباه را…
روش تحلیل آزمون در 4 مرحله عین آب خوردن
بله؛ درست شنیدید! قرار است در 4 مرحله به سادهترین شکل ممکن روش تحلیل آزمون را یاد بگیرید و با استفاده از آن بتوانید تسلط خود را روی مباحث و تیپهای تستی آزمون بالا ببرید. در ادامه به بررسی دقیق هر 4 مرحله خواهیم پرداخت. قبل از بررسی 4 مرحله به شما توصیه میکنم اگر در مطالعه دروس کنکور خود مشکل دارید حتما مقالات زیر را مطالعه کنید که روشهای حرفهای درس خواندن برای کنکور را تقدیم حضورتان کردهام:
ساخت دفتر تحلیل آزمون
نیازی به خرید دفتر مجزا و مخصوص برای تحلیل آزمون ندارید. با یک دفتر ساده هم میتوانید اینکار را انجام دهید. فقط برای هر آزمون باید یکسری جزئیات را به دفتر تحلیل آزمون خود اضافه کنید که در تصویر بالا مشاهده میکنید و به اختصار به بررسی کامل آنها و اهمیتی که در چگونگی تحلیل دارند خواهیم پرداخت.
اولین صفحه مربوط به شناسنامه آزمون و وارد کردن جزئیات به آن است؛ ددر این صفحه ابتدا تاریخ برگزاری آزمون را یادداشت خواهید کرد و سپس جدول تحلیل آزمون را میسازید؛ نمونه آن بهصورت زیر است:
- تاریخ آزمون: برای ایجاد نظم و ترتیب در داخل دفتر
- ساخت یک جدول در صفحه اول تحلیل هر آزمون:
- تراز کسب شده
- مقایسه با تراز آزمون قبلی
- تعداد سوالات صحیح
- تعداد سوالات اشتباه
- تعداد سوالات بیپاسخ
- زمانی که آزمون را تحلیل میکنید
- درسی که در آن عملکرد بهتری داشتید
- درسی که در آن ضعف بیشتری داشتید.
بدون نیاز به هزینه اضافی و مجزا برای خرید دفتر تحلیل آزمون، با روش بالا به سادگی میتوانید دفتر تحلیل آزمون و البته جدول تحلیل آزمون خود را بسازید.
تفکیک و طبقهبندی سوالات آزمون
مرحله دوم ساخت یک جدول جدید برای تفکیک سوالات است؛ اینکار را در همان صفحه اول هم میتوانید انجام دهید و نمونه آن را نیز در تصویر بالا مشاهده میکنید. هدف از تفکیک سوالات اولا ایجاد نظم در تحلیل سوالات است و ثانیا از این جدول در دوران مرور نهایی نیز میتوانید استفاده کنید و تستهایی که در آنها ضعف داشتید را به سادگی پیدا و حل کنید.
برای اینکار کافیست یک جدول دارای 4 ستون بهصورت دستی رسم کنید و به تعداد درسهایی که در آزمون است ردیف بسازید.
اسامی دروس آزمون را در ستون اول خواهید نوشت، ستون دوم مربوط به شماره سوالات صحیح است، ستون سوم مربوط به شماره سوالات با پاسخ اشتباه و ستون چهارم نیز مربوط به سوالات بدون پاسخ است.
فقط کافیست جلوی هر درس شماره سوالات را در سه دسته درست، اشتباه و بیپاسخ وارد کنید.
کالبد شکافی پاسخنامه
مرحله سوم، رفتن به سراغ پاسخنامه آزمون است که به دو روش میتوانید از آن استفاده کنید؛ روش اول مشاهده ویدیو تحلیل آزمون که توسط اساتید آزمونهای آزمایشی انجام میشود و روش دوم نیز مشاهده پاسخنامه چاپ شده است؛ فرقی هم ندارد کدام را انتخاب کنید، با هر کدام که راحت هستید پیش بروید. اگر کل سوالات را میخواهید تحلیل کنید به ترتیب سوال پیش بروید و اگر فقط سوالات با پاسخ اشتباه یا بدون پاسخ را میخواهید تحلیل کنید باز هم ترتیب را رعایت کنید.
یادتان است در بخشهای قبلی به این نکته اشاره کردم که سعی کنید روش حلی که سر جلسه آزمون استفاده میکنید را همراه داشته باشید؟ خب در اینجا به آن روشها نیاز داریم. برای سوالاتی که اشتباه حل کردید و یا نتوانستید آنها را تا پایان حل کنید، روش حل خود را با روش حل پاسخنامه آزمون مقایسه کنید.
اول از همه باید ایراد یابی کنید، مثلا چرا به یک سوال اشتباه پاسخ دادید؟ آیا داخل سوال نکتهای داشت که آن را بلد نبودید؟ آیا اشتباه محاسباتی داشتید؟ آیا نکته را بلد بودید و سر جلسه آن را فراموش کرده بودید؟ باید اول از همه دلیل اشتباه خود را پیدا کنید و بالای سوال یادداشت کنید.
سپس در مرحله دوم پاسخ اشتباه خود را وارد کنید و در ادامه هم پاسخ صحیح را در دفتر تحلیل خود یادداشت کنید. اگر برای چندین سوال سر یک موضوع مثلا شک بین گزینهها یا اشتباه محاسباتی، پاسخ اشتباه دادهاید این دلیل را در دفتر خود بولد کنید و به آن بیشتر توجه کنید.
مثلا اگر برای حل چندین سوال مدام در صورت سوال عباراتی را مشاهده نکردید یا توجه نکردید آن را یادداشت کنید و در جلسه آزمون صورت سوالات را دو بار مطالعه کنید تا این موضوع را نیز رفع کنید.
حل مجدد سوالات
مرحله نهایی، حل مجدد سوالات آزمون است. قرار نیست کل سوالات را حل کنید و صرفا میتوانید سوالاتی که اشتباه حل کردید یا پاسخ ندادید را یکبار دیگر حل کنید. با انجام اینکار تسلط خود را روی آزمون برگزار شده به حداکثر خواهید رساند و با حل مجدد سوالات آزمون نیز خیالتان راحت خواهد شد اگر در یک آزمون دیگر یا در جلسه کنکور همان سوال را مشاهده کردید، توان پاسخگویی به آن را خواهید داشت.
هر سوالی که نتوانستید از پس آن بربیایید را به حال خود رها نکنید؛ تصور کنید که آن سوال دقیقا در کنکور خواهد آمد و با همین دیدگاه جوری آن را تحلیل کنید که اگر مجددا با آن روبرو شدید بتوانید از پس آن بربیایید.
نمونه تحلیل آزمون قلمچی
فایل بالا نیز یک خلاصه از مطالب مربوط به روش تحلیل آزمون یا در واقع همان تصاویری است که در داخل این مقاله استفاده شد؛ میتوانید آن را دانلود کنید به عنوان نمونه تحلیل آزمون از آن استفاده کنید.
دوستان خوبم به پایان مقاله روش تحلیل آزمون رسیدیم و در این مقاله سعی کردم هر آنچه برای داشتن یک تحلیل آزمون خوب نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهم. در صورتی که سوالی ذهنتان را درگیر کرده همین الان از بخش نظرات مطرح کنید تا سریعا پاسخ دهم؛ برای دسترسی به سایر مطالب مهم سایت میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید: